تغییر رنگ دندان ها
تغییر رنگ سطح دندان ها بر اساس عوامل مختلف به چند دسته تقسیم می شوند:
لکه های زرد مایل به قهوه ای: این تغییر رنگ به خاطر وجود لایه ای است که سطح دندان ها را پوشانده است. این لایه معمولا به خاطر عدم مراقبت های لازم، به خصوص عدم مسواک زدن مناسب و کافی به وجود می آید.
قهوه ای تیره متمایل به مشکی: که به لکه های دخانیات نیز معروف است. معمولا به خاطرقطرانى که در سیگار و دیگر دخانیات وجود دارد، اغلب در سطح داخلى دندان هاى فک بالا به وجود می آید.
لکه های زرد مایل به سبز: این تغییر رنگ که معمولا در دندان های قدامی بالای کودکان رخ می دهد، به خاطر باکتری های فلورسنت می باشد.
لکه هایی به رنگ فلز( خاکسترى): نمک های شیمیایی که وارد دهان می شوند می توانند موجب تغییر رنگ دندان ها و حتى لثه، گردند. این نوع تغییر رنگ معمولا در صنعت کاران که کارشان با فلزات مختلف است دیده می شود. ( کارگران معدن، کاربران دستگاه هاى کپى)
طبیعی بودن یا نبودن رنگ دندان ها را دندان پزشک تشخیص می دهد. بیشتر افراد دندان های خود را با بقیه مقایسه می کنند و در صورتی که ذره ای سفیدی دندان هایشان کمتر از بقیه باشد، فکر می کنند حالت غیر عادی است که باید حتما تمیز شود در حالی که همیشه این گونه نیست.
نحوه تشخیص سطحى یا عمقى بودن تغییر رنگ دندان ها
در صورتی که بعد از تمیز کردن و برساژ سطح دندان ها توسط دندانپزشک، لکه ها از بین نرفت، می توان نتیجه گرفت این تغییر رنگ به ترکیبات ساختار داخلی دندان مرتبط است که برطرف نمودن آنها از روش هاى مختلفى همچون ونیر، لمینیت و بلیچینگ استفاده مى گردد.
البته انواع دیگرى از تغییر رنگ ها وجود دارد که مربوط به مصرف انواعى از داروها و مواردى مربوط به نوع تغذیه و شرایط زیست محیطى افراد می باشد.