فلوراید تراپی و فیشورسیلانت در کودکان
فلورایدتراپی و فیشورسیلانت دو عامل موثر در پیشگیری از پوسیدگی های دندانی کودکان است. پوسیدگی دندانها مانند هر نوع بیماری میکروبی، حالت مسری دارد و از والدین به فرزندان و از دندان پوسیده و خراب به دندان دیگر منتقل می شود.
فیشورسیلانت
در سطح جونده دندان های عقب دهان (دندان های آسیا)، معمولا فرورفتگی و شیارهای ظریف و عمیقی وجود دارد. به علت چسبیدن و گیر بیشتر خوراکی های پوسیدگی زا (از قبیل شکلات، کیک، بیسکویت و غیره) و نیز فعالیت میکروب های ایجادکننده پوسیدگی در این نواحی که با جریان طبیعی آب دهان و حتی مسواک، به راحتی قابل تمیزشدن نیستند، شروع پوسیدگی دندان معمولا در این سطوح اتفاق می افتد. فیشورسیلانت یا شیارپوش، یک روش مؤثر برای پیشگیری از پوسیدگی سطوح جونده دندان ها می باشد. روش درمان به این صورت است که که با تشخیص دندانپزشک، فرورفتگی و شیارهای گیردار دندان سالم تازه رویش یافته با یک ماده همرنگ دندان پوشیده می شوند و بنابراین از پوسیدگی زودهنگام این سطوح در اثر گیر مواد غذایی و فعالیت میکروب های پوسیدگی زا جلوگیری می شود.
فلوراید تراپی
استفاده از فلوراید اهمیت ویژه ای در کنترل و پیشگیری از پوسیدگی دندان به ویژه در سطوح بین دندانی دارد. فلوراید تراپی به معنای کاربرد موضعی فلوراید به صورت دوره ای بر روی دندان های کودکان، به منظور افزایش مقاومت آنها در برابر پوسیدگی است. در این روش دندانپزشک ابتدا دندان ها را با برس و خمیر مخصوص تمیز می کند و سپس فلوراید به صورت ژل یا وارنیش روی دندان ها مالیده می شود. پس از آن، کودک باید چند بار آب دهان خود را خالی کند ولی دهان نباید شسته شود و تا نیم ساعت هم کودک نباید چیزی بخورد یا بیاشامد.